Φτιάξτε: Φωτιστικό-γράμμα της αλφαβήτου με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

εύκολο φωτιστικό-γράμμα της αλφαβήτου από χαρτόνι και φωτάκια

 Σήμερα θα σας δείξω μια απίστευτα εύκολη και διασκεδαστική κατασκευή σχεδόν μηδενικού κόστους, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι ανά πάσα στιγμή. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
 Ένα τρισδιάστατο γράμμα της αλφαβήτου που σημαίνει κάτι για εσάς, ή μια ολόκληρη λέξη, από απλό χαρτόνι, μεταμορφώνεται σε λαμπερό ατμοσφαιρικό φωτιστικό για το τραπέζι σας ή ακόμη και για τον τοίχο!

        Υλικά: 
  • Χαρτόνι σκληρό, καλύτερα από χαρτόκουτα.
  • Χαρτοταινία.
  • Χρώματα ακρυλικά ζωγραφικής ή σε σπρέι (προαιρετικά).
  • Χριστουγεννιάτικα φωτάκια.
  • Ψαλίδι/κοπίδι.
Έκοψα ένα μεγάλο λατινικό L από την πλευρά ενός χάρτινου κιβωτίου και μετά έφτιαξα τα πλαϊνά με παραλληλόγραμμα κομμάτια από χαρτόνι.
Για κάθε γράμμα είναι διαφορετική διαδικασία, κάποια στιγμή ελπίζω να σας δείξω βήμα-βήμα πώς να φτιάχνετε το κάθε γράμμα. Πάντως για τις  ανάγκες αυτής της κατασκευής, το πίσω μέρος δεν υπάρχει. Μετά πέρασα όλο το γράμμα γύρω γύρω με χαρτοταινία για να σταθεροποιηθεί και το έβαψα με αραιωμένο με νερό, λευκό ακρυλικό χρώμα Αυτό το έκανα γιατί ήθελα να είναι ορατές οι γραμμές τις χαρτοταινίας. Κατά τη γνώμη μου δίνουν ένα σχεδόν μεταλλικό/industrial αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι μια πολύ καλή ιδέα είναι να το βάψετε με σπρέι ασημί ή χρυσό. Εγώ όπως βλέπετε, έκανα μόνο μερικά φσιιιτ με πορτοκαλί σπρέι εδώ κι εκεί, και ειδικά όταν είναι αναμμένο φαίνεται σαν "σκουριά", πράγμα που μου αρέσει πολύ!

λάμπα-φωτιστικό από χαρτόνι και φωτάκια Χριστουγέννων
φτιάξε μόνος σου φωτιστικό με λαμπάκια και χαρτόνι

Στη συνέχεια, έκανα τρύπες ανά συμμετρικά διαστήματα με τη μύτη ενός ψαλιδιού, ίσα για να χωράνε μέσα τα λαμπάκια μου. Τέλος, σφήνωσα το κάθε φωτάκι μέσα στην τρυπίτσα του με τη σειρά, από πάνω αριστερά, μέχρι κάτω δεξιά.
Όπως βλέπετε, κάποια φωτάκι είναι καμμένα, αλλά τα άφησα επίτηδες, γιατί φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα, σαν παλιά φωτεινή επιγραφή.
Όλα έτοιμα! Πώς σας φαίνεται το χειροποίητο φωτιστικό μου; Δεν κόστισε απολύτως τίποτα και είναι πραγματικά πολύ φωτεινό και εντυπωσιακό. Σίγουρα, είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να δώσετε μια ρομαντική και πρωτότυπη πινελιά στο χώρο σας, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα και χωρίς να περιμένετε τα Χριστούγεννα!
Και μην ξεχνάτε, αν έχετε όρεξη, μπορείτε να φτιάξετε μια ολόκληρη λέξη και να την κρεμάσετε στον τοίχο σας για να κάνετε το απόλυτο statement!

diy πορτατίφ-λάμπα τοίχου με χαρτόνι και λαμπάκια



3 σχόλια: