Φθινοπωρινή ανακαίνιση Part 2 - Καρέκλα και μαξιλάρι

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Βαμμένη παλιά ξύλινη καρέκλα και μαξιλαράκι πλεκτό με βελονάκι

Βήμα-βήμα και κομμάτι-κομμάτι θα σας ξεναγήσω στη φθινοπωρινή μου ανακαίνιση, όπως σας υποσχέθηκα.
Πρώτη στάση ήταν το ταπεινό αλλά εντυπωσιακό βαζάκι με τα DIY χειροποίητα λουλούδια από πλαστικές σακούλες και χαρτί.

Και τώρα το δεύτερο μέρος, που περιλαμβάνει δύο κομμάτια. Την ξύλινη κλασική καρέκλα από την παλιά τραπεζαρία της μαμάς, που βάφτηκε φυσικά ασπρόμαυρη (αυτός ο συνδυασμός είναι η τελευταία μου μανία) και το διακοσμητικό μαξιλαράκι που έπλεξα με το βελονάκι, χρησιμοποιώντας τρία χρώματα ακρυλικού νήματος (λευκό, μαύρο και λιλά, για να σπάει η μονοτονία).
Την καρέκλα την έβαψα με λαδομπογιά. Πρώτα δύο χέρια λευκό χρώμα, με χρονική απόσταση 24 ωρών το ένα από το άλλο, και μετά από πάνω πέρασα στα σημεία που βλέπετε, ένα χέρι μαύρο χρώμα. Φυσικά, δεν ξέχασα τη χαρτοταινία, που τοποθέτησα ευλαβικά σε όλα τα επικίνδυνα σημεία, αφού είχε στεγνώσει εντελώς και το δεύτερο χέρι λευκού χρώματος.
Τρελαίνομαι για φωτογραφίες "πριν και μετά", αλλά μέσα στον καλλιτεχνικό μου ενθουσιασμό δεν πρόλαβα φυσικά να βγάλω μία πριν! Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν άλλες τρεις καρέκλες σαν αυτή και... έρχεται η σειρά τους!
Όσο για τη μαξιλαροθήκη, είναι πλεγμένη στο χέρι με το βελονάκι. Το σχέδιο όπως βλέπετε είναι ένα μεγάλο granny square, το λεγόμενο"τετραγωνάκι της γιαγιάς". Παλιότερα είχα πλέξει ένα πολύχρωμο μαξιλαράκι, ενώνοντας πολλά granny squares μαζί. Αλλά αν θέλετε να γλιτώσετε το ράψιμο στο τέλος, μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγάλο ενιαίο τετράγωνο και ιδού το αποτέλεσμα. 
Μην τη βλέπετε όμως μονόπλευρα... γιατί είναι διπλής όψης! Επειδή θα βαριόμουν απίστευτα να πλέξω το ίδιο σχέδιο δύο φορές, είπα στην πίσω πλευρά να φτιάξω μια άλλη εκδοχή του granny square, η οποία όπως βλέπετε είναι πιο "σφιχτή" σαν πλέξη, με λιγότερα κενά. Εδώ χρησιμοποίησα μόνο δύο χρώματα, λευκό και λιλά.


Μαξιλάρι καναπέ πλεκτό με βελονάκι σε χρώματα λευκό λιλά και μαύρο
Η πίσω όψη του μαξιλαριού, πλεγμένη με διαφορετικό σχέδιο - παραλλαγή granny square.

Tip:  πλέξτε τη μαξιλαροθήκη 2-3 εκατοστά μικρότερη από το μαξιλάρι στο οποίο θα τη φορέσετε, για να τσιτωθεί και να είναι πιο σφιχτό και όμορφο το αποτέλεσμα.
Αυτό λοιπόν, ήταν το δεύτερο, αλλά σίγουρα όχι το τελευταίο μέρος της φθινοπωρινής μου ανακαίνισης. Η συνέχεια προβλέπεται... ριγέ και πολύ... ασπρόμαυρη!



7 σχόλια:

  1. Η κλασική καρέκλα έγινε όμορφη και μοντέρνα, και το μαξιλαράκι της είναι πολύ γλυκό!! Μου αρέσει η πίσω δίχρωμη πλευρά και η πλέξη. Με γειά σου!!
    Αναμένουμε και την συνέχεια.
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I love granny square!!!!!!!!!!!! Τελειο τα μαξιλάρι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια η καρέκλα!! Και το μαξιλάρι σου εξαιρετικό!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πανεμορφο! και μου αρεσουν κ τα χρωματα που επελεξες!

    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή