Καλάθι από πλαστικό σπάγγο πλεκτό με βελονάκι

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πολύ καιρό ήθελα να το κάνω αυτό! Να πλέξω ένα μεγάλο καλάθι πλεκτικής, στα μέτρα μου, με ένα υλικό πιο ανθεκτικό και σκληρό από το συνηθισμένο νήμα.
Και το έκανα! Το καλάθι είναι αρκετά μεγάλο και σταθερό και στέκεται άψογα μόνο του.
Το σπάγγο τον αγόρασα αρκετά οικονομικά σε κατάστημα αγροτικών ειδών. Το μόνο που με ταλαιπώρησε ήταν η υφή του, η οποία ήταν αρκετά... "τραυματική" μπορώ να πω.
Γρατζουνούσε δηλαδή λιγάκι, αλλά επέζησα! Φυσικά η όλη διαδικασία ήταν αρκετά γρήγορη, μιας και ο σπάγγος ήταν αρκετά φαρδύς, και τον δούλεψα με βελονάκι Νο10.
Τα ξηλώματα και τα πισωγυρίσματα, βέβαια, δεν ήταν λίγα, ειδικά στη βάση του καλαθιού, αφού ο κύκλος δεν έβγαινε ολοστρόγγυλος με τον ακριβή αριθμό βελονιών (όπως θα γινόταν με ένα απλό νήμα), εξαιτίας της σκληρότητας του σπάγγου. Επομένως για να πετύχω ένα άψογο αποτέλεσμα, έπρεπε να το πάω με τη λογική "βλέποντας και κάνοντας".


Το τελικό αποτέλεσμα πάντως με αποζημίωσε, γιατί το καλάθι μου είναι πραγματικά μεγάλο, χωράει όλα μου τα πολύχρωμα νήματα και δίνει μια χαρούμενη νότα στο χώρο!
Σκέφτηκα να του πλέξω και ένα ασορτί καπάκι, αλλά τελικά μου αρέσει περισσότερο έτσι.


4 σχόλια:

  1. Μπράβο, Λίνα μου!
    Είναι πολύ όμορφο και άκρως χρηστικό το καλάθι σου!
    Άξιζε τον κόπο η ταλαιπωρία σου!
    Φιλιά!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορει να σε δυσκολεψε αλλα το αποτελεσμα ειναι πολυ ομορφο! Με το καλο να το χαρεις! Ενα τετοιο καλαθακι με χερουλι θα ηταν πολυ ωραιο και για μανταλακια!
    Καλο σου βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ-πολύ όμορφο! Με γεια, να το χαρείς!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή