Η γυναίκα που δεν έκανε καθόλου σκουπίδια για 2 χρόνια!

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Lauren Singer, είναι μια νεοϋορκέζα με τρομερά οικολογική συνείδηση. Κατάφερε να ζήσει επί δύο χρόνια μέσα σε ένα διαμέρισμα μιας από τις καταναλωτικές πόλεις του κόσμου, χωρίς να παράγει σχεδόν καθόλου σκουπίδια. Κι όταν λέω σχεδόν καθόλου, εννοώ, ότι όλα τα απορρίμματα που είχε συγκεντρώσει στο τέλος του οικολογικού εγχειρήματός της χώρεσαν μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι!
Στο βίντεο που ακολουθεί ο δημοσιογράφος του msnbc, την ακολουθεί στην καθημερινότητά της για να διαπιστώσει αν όλα αυτά είναι αλήθεια.


Όπως λέει και η ίδια, χρησιμοποιεί προϊόντα από 100% ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί
τουαλέτας, και παρασκευάζει μόνη της τα καλλυντικά της, τα καθαριστικά του σπιτιού και τα είδη προσωπικής υγιεινής. Γι' αυτό και δεν έχει καλάθι αχρήστων στο μπάνιο!
Αγοράζει τα τρόφιμά της χύμα, για να αποφύγει οποιεσδήποτε πλαστικές συσκευασίες, αν και δε μπορεί να αποφύγει τα μικροσκοπικά αυτοκόλλητα που τοποθετούνται επάνω στα φρούτα και τα λαχανικά στο σούπερ μάρκετ, Αυτά αναγκαστικά θα μπουν στο βαζάκι της.
Μεταφέρει τους χυμούς και τα ποτά που αγοράζει απ' έξω μέσα σε γυάλινα βαζάκια και χρησιμοποιεί  καλαμάκια από ανοξείδωτο ατσάλι.
Τα βιολογικά απορρίμματα, όπως οι φλούδες από τα λαχανικά και τα φρούτα, τα κάνει λίπασμα, αν και δεν αναφέρει αν χρησιμοποιεί κάποιο ειδικό κομποστοποιητή ή απλά τα "αφήνει να σαπίσουν σε μια γωνιά", όπως λέει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος γελώντας.
Η όλη ιδέα ξεκίνησε όταν η Lauren παρατήρησε μια συμφοιτήτριά της να κουβαλάει μαζί της κάθε μέρα ένα σωρό πλαστικές συσκευασίες, πλαστικά μαχαιροπίρουνα και ποτήρια για να φάει το κολατσιό της. Είχε θυμώσει τόσο πολύ με εκείνη την κοπέλα, μέχρι που συνειδητοποίησε ότι το ψυγείο και το σπίτι της ίδιας ήταν γεμάτα πλαστικές συσκευασίες.
Έχετε περιέργεια να δείτε τι περιέχει το βαζάκι με τα σκουπίδια της Lauren; Μικρά αλλά ενοχλητικά αντικείμενα που δεν ανακυκλώνονται, όπως χανζαπλάστ, πλαστικά κορδόνια που κρατάνε τις ετικέτες στα καινούργια ρούχα, εσωτερικά καπάκια από τα μπουκαλάκια των βιταμινών.
Ο δημοσιογράφος τελειώνει τη συνάντησή του με την Lauren, λέγοντάς της:
" Δεν είσαι η ακραία περίπτωση που περίμενα!"
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη Lauren Singer, για τον τρόπο ζωής της και τα προϊόντα της, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της Trash is for Tossers, για να εμπνευστείτε και να ακολουθήσετε κάποιες από τις συμβουλές της για ένα πιο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον lifestyle.
Εσείς τι λέτε; Εγώ σκέφτομαι να προσπαθήσω να ελαττώσω τα σκουπίδια που βγαίνουν από το σπίτι μου, ειδικά αφού ζω σε μια πόλη όπως ο Πύργος, που δυστυχώς ζει αγκαλιά με τα σκουπίδια εδώ και πολλούς μήνες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου