Τι άλλα νέα;

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ολανδρέου, Χρυσή Αυγή, Eurovision... Τα "φλέγοντα" θέματα της επικαιρότητας... Τι κοινό έχουν;  Μα φυσικά το ότι κανένα τους δεν έχει σχέση με την Ελλάδα! Ο Ολάντ είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας, η Χρυσή Αυγή ένα κατευθυνόμενο νεοναζιστικό έκτρωμα που συγκυριακά (ή όχι) απέκτησε δικαίωμα λόγου, και η Eurovision όλοι ξέρουμε τι είναι...
Συγγνώμη δηλαδή, με την Ελλάδα και τα πραγματικά της προβλήματα ποιος και πότε θα ασχοληθεί;
Ειδικά αυτό το πρώτο με τον Ολανδρέου, εδώ μου έχει κάτσει.
α) Δηλαδή, δεν έχει ο Τσίπρας και κάθε Τσίπρας δικαίωμα να λέει ότι θέλει για όποιον θέλει; Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε, όποιου του έθιξε τα φιλογαλλικά του αισθήματα να μην πάει να τον ψηφίσει.
β)Δεν ήξερα ότι είναι πλέον προσβολή να παρομοιάζεις κάποιον με το Γιωργάκη, που μέχρι πριν λίγο καιρό το 45% των Ελλήνων έπινε νερό στο όνομά του.
γ)Και πες ότι είναι γκάφα του Τσίπρα η δήλωση περί Ολαντρέου κλπ κλπ. Τι μου πετάγονται όλα τα κοράκια να τον φάνε που έθιξε τον εν δυνάμει εθνικό ευεργέτη Φρανσουά; Εδώ και εβδομάδες πιάνονται από κάθε του κουβέντα για να μας πείσουν ότι είναι "ή αφελής ή επικίνδυνος", ενώ αυτοί εμπνέουν μια σιγουριά, βρε αδερφέ. Θα μου πεις μ' αυτούς, δεν υφίσταται το δίλημμα, αφελείς ή επικίνδυνοι. Είναι σαφές ότι είναι δεν είναι καθόλου αφελείς, απλά επικίνδυνοι.
δ) Όσο για τον ολοφάνερο θάνατο της πολιτικής και της διπλωματίας είναι κάτι πραγματικά θλιβερό και επονείδιστο. Γλειφτρόνια παντού σκορπισμένα δεξιά κι αριστερά, με κάτι γλώσσες διχαλωτές, σιχαμερές, ζητιανεύουν λίγη πίστωση χρόνου από την Ευρώπη, για να προλάβουν να καλύψουν τις μακροχρόνιες βρωμιές τους από τον ελληνικό λαό και να μη βρεθούν κι αυτοί στα "κάτεργα" παρέα με τον εξιλαστήριο Άκη.
Και για να μην παρεξηγούμαι, δεν κάνω προπαγάνδα υπέρ του Τσίπρα, με πολλές από τις θέσεις του οποίου δε συμφωνώ, ούτε θα κάτσω να αναλύσω το τι πιστεύω ότι χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Αλλά δε δέχομαι να μου προσβάλλουν τη νοημοσύνη και να μου στερούν το δικαίωμα της άποψής μου, τρομοκρατώντας με μέσα από τα κανάλια τους απ' το πρωί μέχρι το βράδυ, με χίλια δυο σενάρια καταστροφής (ούτε ο Σπίλμπεργκ έτσι). Αυτή η προπαγάνδα, η τρομοκρατία, η πλύση εγκεφάλου κάθε μέρα, όλη μέρα με έχει αηδιάσει. Αγιοποιούν τα κόμματα που μας έφτασαν ως εδώ με μαθηματική ακρίβεια, ποδοπατούν όποιον βρίσκεται στο δρόμο τους, μεγαλοποιούν ήσσονος σημασίας καταστάσεις, αποπροσανατολίζουν το μυαλό με ότι βρουν εύκαιρο ή στην ανάγκη το εφευρίσκουν. 
Να δεις που κάποτε, θα μας πούνε και μαλάκες...

Το ξέρετε το τραγουδάκι; Μας λένε ήδη μαλάκες που μετά απ' όλα αυτά τους πιστεύουμε και τους ψηφίζουμε! Αυτοί καλά τα έχουν βρει μεταξύ τους, εμείς πότε θα βάλουμε μυαλό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου