Βραδάκι στο σπίτι με burger και παγωτίνια

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016


Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, όπως λέει και ο λαός. Αλλά ο αφέντης, κάτι πρέπει να φάει και αυτός. Έχεις μόλις επιστρέψει από τη δουλειά και δεν έχεις έτοιμο φαγητό στο σπίτι. Τι κάνεις; Παραγγέλνεις απ' έξω; Όχι, βέβαια. Ετοιμάζεις στα γρήγορα μερικά burger με σπιτικά μπιφτέκια της στιγμής και φυσικά, δεν παραλείπεις το δροσερό επιδόρπιο που είναι έτοιμο σε 20 λεπτά.

Τη συνταγή για τα hamburger δε θα σας τη δώσω, γιατί μπορείτε να τη φτιάξετε με ό,τι υλικά θέλετε, ακόμη και vegan. Κολοκυθοκεφτέδες από την προηγούμενη συνταγή μου; Καλή ιδέα! Αν, βέβαια, θέλετε τη συνταγή που με ενέπνευσε, μπορείτε να τη βρείτε στο site του Άκη Πετρετζίκη.





Εγώ καραμέλωσα τα κρεμμύδια, τσιγάρισα το μπέικον, έψησα τα ψωμάκια και μαγείρεψα τα μπιφτέκια, όλα στο ίδιο τηγάνι, γιατί αν είναι το χρόνο που θα γλιτώσουμε από το μαγείρεμα να τον φάμε στο πλύσιμο, να μας λείπει! Ε, πρόσθεσα τυρί που λιώνει, έκοψα και λίγη ντοματούλα, τα συναρμολόγησα και ιδού το αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε τις πατατούλες για μια βουτιά στην αμαρτία με τα όλα της.

Όσο για τα παγωτίνια, δεν υπάρχει πιο εύκολο γλυκό στον κόσμο και ήταν μια έμπνευση της στιγμής, επειδή το σκέτο παγωτό με κάνει να βαριέμαι...

Έλιωσα:
  • 125γρ. κουβερτούρα
  • πρόσθεσα δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • και άλλες δυο κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα



Τα άπλωσα στον πάτο και στα τοιχώματα από έξι φορμάκια σιλικόνης, που είναι ασφαλή και για την κατάψυξη, και γέμισα με έτοιμο παγωτό (φιστίκι, μπανάνα, βανίλια, σοκολάτα). Αν έχετε σπιτικό, ακόμη καλύτερα. Καπάκι από το μίγμα της σοκολάτας να πάει παντού, και έτοιμα για την κατάψυξη! Σε 10 λεπτάκια πάντως, η σοκολάτα παγώνει και μπορείτε να τα φάτε.

Το ωραίο με αυτή την επικάλυψη είναι ότι δεν γίνεται σκληρή, όπως θα γινόταν αν βάζατε σκέτη σοκολάτα. Είναι κάπως πιο μαλακιά και αφράτη, και το ζαχαρούχο δεν της επιτρέπει να γίνει πέτρα, οπότε τρώγεται και αμέσως. Αυτό που με δυσκόλεψε λίγο, ήταν το να "κολλήσει" στα τοιχώματα της φόρμας, γιατί η σιλικόνη γλιστράει!

Και όπως θα καταλάβατε, σταματημό δεν είχα με τις φωτογραφίες. Και αφού η παρέα απηύδησε περιμένοντας το φαγητό, πήραν κι αυτοί τα κινητά κι άρχισαν τις λήψεις. Οι φωτό με τα παγωτίνια που λιάζονται στο μπαλκόνι, είναι από τον φίλο μου τον Κώστα.

Ελπίζω να σας άρεσαν όλα αυτά και να επιχειρήσετε κι εσείς να φτιάξετε κάτι παρόμοιο! Περιμένω απόψεις!

Φιλιά!
Λίνα


1 σχόλιο: