Κολοκυθοκεφτέδες της τελευταίας στιγμής

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Χρυσαφένιοι κολοκυθοκεφτέδες της στιγμής

Καλό μήνα με κολοκυθοκεφτέδες της τελευταίας στιγμής που έγιναν ανάρπαστοι!
Έχω αυτό το ελάττωμα, να μην ακολουθώ ποτέ μια συνταγή κατά γράμμα. Ειδικά όταν δεν έχεις όλα τα υλικά και είσαι ανάμεσα στο να πας στο σούπερ μάρκετ ή να μη φας τίποτα, επιλέγεις φυσικά τη μέση οδό που είναι η δημιουργική λύση της σκληρής παραλλαγής.  Έτσι κι εγώ χθες, λοιπόν, με τα κολοκυθάκια από τις γιαγιάδες να περιμένουν ανυπόμονα την ώρα του μαγειρέματός τους στο ψυγείο, αποφάσισα να κάνω μια νέα version του αγαπημένου φαγητού. Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε και είπα, φυσικά, να το μοιραστώ μαζί σας.

Κολοκυθοκεφτέδες ελληνικοί με πατατούλες τηγανιτές

Υλικά: 
3 μεγάλα κολοκύθια, 1.200 γραμμάρια περίπου
2 αβγά
1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο
150-200 γραμμάρια φέτα χοντροτριμμένη
150 γραμμάρια αλεύρι
κύμινο
θυμάρι
μπόλικο αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκύθια στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι μαζί με μπόλικο αλάτι και τα στύβουμε αλύπητα, μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πολτοποιούμε σκόρδο και κρεμμύδι στο μούλτι (ή με τον τρίφτη), προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά για να μη διαλυθεί η φέτα. Στο τέλος προσθέτουμε και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ίσα να καλύψει τον πάτο. Παίρνουμε περίπου μια κουταλιά από το μίγμα και το απλώνουμε κάπως σαν pancake, για να ψηθεί καλύτερα. Ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσει περίπου 3-5 λεπτά.  Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.  Έτοιμοι οι κολοκυθοκεφτέδες! Συνοδεύονται με ηλιόλουστες πατατούλες τηγανιτές.

Φτιάχνει: περίπου 12-15 μεγάλους κολοκυθοκεφτέδες. 
Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά προετοιμασία και περίπου 20-30 λεπτά για το ψήσιμο.

Υ.Γ. Είχα βγάλει και μια μίνι πιπερίτσα από τον μπαλκονόκηπο της μαμάς μου να πολτοποιήσω μαζί με το κρεμμύδι, αλλά ξέχασα να τη βάλω, οπότε τη φωτογράφισα με το πιάτο, τιμής ένεκεν.

♥ Με αγάπη,
Λίνα


1 σχόλιο: