Όταν το ψυγείο σου είναι γεμάτο φρούτα, και η φαντασία σου τρέχει, οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι ατέλειωτοι! Αν σας άρεσε, λοιπόν το φρουτοπάρτι της Παρασκευής, υπάρχει και συνέχεια. Μιλάω φυσικά για το φρουτοπάρτι της Τρίτης, το οποίο έλαβε χώρα με κάθε επισημότητα στο σαλόνι μας, γύρω στις 3 το μεσημέρι. Μπορεί να μην κάνει τόση ζέστη αυτές τις μέρες, αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια γλυκιά γρανίτα καρπούζι-λεμόνι;
Κι αν πάλι δε σας αρέσουν οι γρανίτες (λέμε τώρα), απλά δώστε λίγη γεύση στο νερό σας με παγάκια..."γεμιστά". Απλά όταν ξαναγεμίσετε με νερό τις παγοθήκες σας, θυμηθείτε να βάλετε και ένα κερασάκι ή μύρτιλλο, ή ότι άλλο σας αρέσει στη μέση. Εγώ πήρα τις θήκες σιλικόνης σε σχήμα καρδούλα που έχω και πρόσθεσα όχι μόνο κερασάκια αλλά και φύλλα βασιλικού. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την κατάψυξη, μια δροσερή πανδαισία θα είναι έτοιμη για να την απολαύσετε στο λεπτό, και μπορεί να μείνει εκεί και να σας περιμένει για πολύ καιρό.
Η συνταγή για τη γρανίτα είναι απλή.
Θα χρειαστείτε ένα καλό και ζουμερό καρπούζι και λεμονάδα έτοιμη από το σούπερ-μάρκετ. Δε χρειάζεται ζάχαρη, γιατί η λεμονάδα έχει αρκετή. Κόψτε το καρπούζι σε κομμάτια, βάλτε το στο μούλτι, και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα. Μετά, σουρώστε το να μείνει μόνο ο χυμός. Από τον πολτό που θα μείνει, αφαιρέστε τα κουκούτσια και χρησιμοποιήστε όση ποσότητα σας αρέσει. Εγώ δεν τον χρησιμοποίησα όλο, για να περνάει πιο εύκολα η γρανίτα από το καλαμάκι. Προσθέστε όση λεμονάδα τραβάει η ψυχή σας. Ανακατέψτε. Βάλτε σε παγοθήκες και καταψύξτε. Όταν έρθει η ώρα να απολαύσετε τη γρανίτα σας, αλέστε στα παγάκια στο μούλτι και σερβίρετε σε ποτήρια ή γυάλινα βαζάκια που ζωγραφίσατε μόνοι σας! Δείτε εδώ τα δικά μου από το προηγούμενο φρουτοπάρτι.
Προτείνω ανεπιφύλακτα να βάλετε το μείγμα τις γρανίτας σε παγοθήκες ή παγοκυψέλες, γιατί εγώ που προτίμησα ένα απλό τάπερ, ταλαιπωρήθηκα αρκετή ώρα χτυπώντας και σκάβοντας τον πάγο με το πιρούνι, σαν άλλη Σάρον Στόουν στο "Βασικό Ένστικτο".
Το αποτέλεσμα πάντως, όποιον τρόπο κι αν ακολουθήσετε θα σας ανταμείψει. Δροσερές, ροζ νιφάδες θα γεμίζουν το ποτήρι σας και θα σας φτιάξουν τη διάθεση. Φροντίστε μόνο να φτιάξετε αρκετή ποσότητα γιατί το ξεκουκούτσιασμα του καρπουζιού θέλει υπομονή.
Μέχρι τότε... Φιλάκια!
Λίνα aka linaaaap ♥
Μμμμ εξαιρετική ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ, δεν ξέρω γιατί δεν είχα απαντήσει τόσο καιρό στο σχόλιο σου! Φιλάκια!
Διαγραφή