Δυο χρόνια μετά...

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

http://www.horiseirmo.gr/2019/06/life-update-brussels.html

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ... κι αυτό το καλοκαίρι! Μόνο που δεν είμαι ακριβώς εδώ... Γιατί όλα είναι σχετικά σ' αυτή τη ζωή! Σας μπέρδεψα; Θα σας τα εξηγήσω όλα, μην ανησυχείτε! 
Ναι... ξέρω χάθηκα για δυο ολόκληρα χρόνια από το Χωρίς Ειρμό και απ'όλα τ' άλλα blog μου. Κάποιοι από εσάς ίσως να αναρωτηθήκατε πού είμαι, άλλοι ίσως να μην το πήρατε καν είδηση!
 Όσο για μένα, ο χρόνος πέρασε τόσο γρήγορα που ούτε καν το κατάλαβα. Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια η ζωή μου άλλαξε τόσο δραστικά που δε θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ.
Νέα χώρα, νέο σπίτι, νέα δουλειά, νέα καθημερινότητα, νέοι φίλοι, νέες εμπειρίες. Ακόμη κι εγώ νιώθω πιο νέα, ακόμη κι αν είμαι αναπόφευκτα δυο χρόνια μεγαλύτερη!


Όπως θα καταλάβατε, δε ζω πια στην Ελλάδα. Πολλοί από εσάς ίσως να μαντέψατε ήδη από τις φωτογραφίες πού βρίσκομαι... κι αν όχι, θα το πάρει το ποτάμι, είμαι πλέον δημότης Βρυξελλών!
Όλα ξεκίνησαν την άνοιξη του 2017, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη μου από την μπλογκογειτονιά. Τότε ήταν που έμαθα τα ευχάριστα: με δέχτηκαν για μια πεντάμηνη πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες! Θα μου πείτε, πώς, πότε, γιατί; Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι οι σπουδές μου σχετίζονται με τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις κι ότι ποτέ δεν εγκατέλειψα το όνειρο να εργαστώ σε αυτόν τον τομέα. Όταν η ευκαιρία ήρθε, δεν είχα παρά να την κυνηγήσω μέχρι το τέλος, κι αυτό ακριβώς έκανα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό.


Κι όταν ήρθε ο Σεπτέμβρης πήρα τις βαλιτσούλες μου, αποχαιρέτησα τους αγαπημένους μου και ταξίδεψα μόνη σ'έναν συναρπαστικό νέο για μένα κόσμο, μια αληθινή περιπέτεια. Τόσες νέες εμπειρίες, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ήταν για μένα ίσως τα δυο καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Ανεκτίμητα όσα έμαθα, όσο είδα, όσα έζησα. Όσο για τους νέους μου φίλους, δε μπορώ πια να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτούς.  Ναι, όπως θα καταλάβατε, μετά την πράκτική μου άσκηση, ήμουν αρκετά τυχερή ώστε να βρω σχεδόν αμέσως μια πιο μόνιμη θέση και φυσικά έμεινα. Δε χρειάστηκε πολλή σκέψη, πιστέψτε με.

Όσοι έχετε επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, θα ξέρετε ότι είναι μια σχετικά μικρή και φιλική πόλη, με πολύ πράσινο και φυσικά, το "κέντρο" της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως καταλαβαίνετε, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ευρώπη ζουν και εργάζονται εδώ, ανάμεσά τους και πολλοί -πάρα πολλοί- Έλληνες. Μια πολυπολιτισμική, φιλόξενη πόλη, γεμάτη ανθρώπους, ιδέες και χρώματα. Τι κι αν βρέχει λίγο παραπάνω απ' όσο έχουμε συνηθίσει; Ένα αδιάβροχο και καλή παρέα είναι αρκετά για να διώξουν τα σύννεφα. Αλλά μη νομίζετε ότι το καλοκαίρι έχει ξεχάσει το Βέλγιο. Αυτές τις μέρες ένας μίνι-καύσωνας έχει βάλει φωτιά στα μπατζάκια μας!


Κι όσο για την Ελλάδα μας, ποτέ δεν την ξεχνώ. Επισκέπτομαι συχνά την οικογένειά μου και σε λίγο καιρό θα επιστρέψω για τα μπανάκια του καλοκαιριού, πού δεν αλλάζω με τίποτα!
Αυτά τα δύο χρόνια, έχω μαζέψει πολλές εμπειρίες και έχω κάνει πολλά ταξίδια που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Αλλά δε γίνονται όλα σε μία ανάρτηση, γι' αυτό υπόσχομαι ότι τώρα που η ζωή μου αρχίζει να μπαίνει σιγά-σιγά σε μια τάξη (ή ρουτίνα), θα τα λέμε πιο συχνά!
Η πιο ενεργή μου πλατφόρμα είναι πλέον το instagram, που απαιτεί και τον λιγότερο χρόνο. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τις περιπέτειές μου βρείτε με κι εκεί!




3 σχόλια:

  1. Μπράβο σου και πολύ καλά έκανες !!!
    Εύχομαι να συνεχίσεις τη ζωή σου όπως την επιθυμείς για να είσαι ευτυχισμένη !!!!!
    Θα χαιρόμαστε να έχουμε ανταποκρίσεις σου κι από δω όποτε σου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σου για να παίρνουμε μία γεύση από τα κεντρικά !!!! Καλό Καλοκαίρι.... τα φιλιά μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ ΜΠΡΆΒΟ θα σου πω.
    Δεν αφήνεις να πάνε χαμένες τέτοιες ευκαιρίες.
    Σε σκεφτόμουν συχνά.
    Χαίρομαι που θα σε βλέπουμε πάλι εδώ.
    Πάω όμως και στο Instagram να σε ακολουθήσω.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες, είχα καταλάβει πως η ζωή σου είχε αλλάξει μετά την διάρκεια του stage που έκανες στις Βρυξέλλες και χαιρόμουν όταν τύχαινε να δώ φωτογραφίες από τις βόλτες σου. 'Εχω πάει πολλές φορές στις Βρυξέλλες και για συνέδρια και οικογενειακώς γιατί μένει και εργάζεται εκεί η ξαδέλφη του άντρα μου και νονά της κόρης μου (κατά σύμπτωση την περιμένουμε αύριο να έρθει από εκεί!). Και πάντα θυμάμαι τις βόλτες και τις εκδρομές που κάναμε γενικά στο όμορφο Βέλγιο. Να περνάς καλά Λίνα μου και να είσαι ευτυχής που μπόρεσες να κυνηγήσεις το όνειρό σου!
    Φιλάκια πολλά και καλές διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή