Μαγευτική Ηλεία| Παραλία Παλούκι

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

δίπλα στα κύματα που σκάνε στην αμμουδιά

Νωρίς μας επισκέφθηκε φέτος ο καύσωνας, αλλά εμείς οι Έλληνες απτόητοι έχουμε μάθει τόσα χρόνια να του ξεφεύγουμε, έστω για λίγο και  να βρίσκουμε καταφύγιο στις αμέτρητες παραλίες της πανέμορφης χώρας μας. Εγώ χθες πήγα για μπάνιο σε μια παραλία της Ηλείας, όπου δεν είχα πάει ποτέ πριν αν και απέχει μόλις 20 λεπτά από τον Πύργο. Ο λόγος για την παραλία Παλούκι, λίγο πριν την Κουρούτα, κοντά στην Αμαλιάδα. Ήσυχη παραλία - προς το παρόν υποθέτω - με αρκετά καθαρά, ρηχά νερά και μεγάλη αμμουδιά. Υπάρχει εστιατόριο-καφετέρια με ξαπλώστρες αν προτιμάτε τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά και πολύς ελεύθερος χώρος για να στήσετε τη δική σας ομπρέλα, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται και το κάμπινγκ, για τους πιο περιπετειώδεις ταξιδιώτες. 

απαλά κύματα στην αμμουδιά
το κυματάκι και η άμμος
Η αμμουδιά και η θάλασσα του Ιονίου
Θέα στο Ιόνιο - Παραλία Παλούκι

Αν και ήταν μια μουντή μέρα, λόγω της υγρασίας και ο ουρανός δεν είχε το λατρεμένο γαλανό του χρώμα, η μέρα ήταν ιδανική για βουτιές στα ομολογουμένως παγωμένα ακόμα νερά. Εκεί απέναντι, στο βάθος του Ιονίου, θα δείτε και τη γειτονική Ζάκυνθο να αχνοφαίνεται και να μας χαιρετάει.
Και φυσικά μετά το μπάνιο, μια ποικιλία στο παραλιακό εστιατόριο - καφέ επιβάλλεται. Δυστυχώς έπεσαν τόσα πιρούνια επάνω της, με το που άγγιξε το τραπέζι, που δεν πρόλαβα να τη φωτογραφίσω! Ξέρετε πώς είναι αυτά.
Φέτος, που λέτε, αποφάσισα να επισκεφθώ όσες περισσότερες παραλίες της πανέμορφης Ηλείας μπορέσω και να τις μοιραστώ μαζί σας. Είναι πολύ πιθανό να μην έχετε ακουστά για τα ατέλειωτα χιλιόμετρα των μαγευτικών αμμουδιών της Ηλείας, γιατί -εντελώς παράλογο και απαράδεκτο- η περιοχή μας είναι απίστευτα υποβαθμισμένη και καθόλου διαφημισμένη. Το "Χωρίς Ειρμό" ελπίζει να το αλλάξει αυτό, στο βαθμό που μπορεί, και να σας κάνει να υπολογίσετε και την Ηλεία μέσα στους πιθανούς προορισμούς για την επόμενη καλοκαιρινή απόδρασή σας. 
Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν, γιατί οι κάμερες θα πάρουν φωτιά και θα γεμίσουν μπλε της θάλασσας και του ουρανού τις αναρτήσεις του "Χωρίς Ειρμό".
Εσείς γνωρίζατε για τις ομορφιές της Ηλείας; Έχετε κολυμπήσει στα νερά της; Και αν ναι πού;
Φιλάκια!


5 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα πολλές περιοχές είναι αφημένες στην τύχη τους...και η Αιτωλοακαρνανία με ποτάμια, λίμνες και μαγευτικές παραλίες που λες κι εσύ, μια από τα ίδια!
    Καλά μπάνια και θα περιμένω να μας αποκαλύψεις όλες τις ομορφιές!
    Πέρυσι πάντως ήμουν αρκετά κοντά σας, αλλά στην Ηλεία δεν κολύμπησα...είχα κολυμπήσει στο Καλό Νερό και στη Βοϊδοκοιλιά, αλλά με μεγάλη απογοήτευση, αφού αν εξαιρέσουμε το σχήμα της και την εικόνα της από ψηλά, όπως φαίνονταν στις φωτό που τη διαφήμιζαν ως μια εξαιρετική παραλία, μάλλον απογοητευτική εικόνα έχει από κοντά!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην παρεξηγηθώ..δεν είναι πως δεν είναι όμορφη παραλία, αλλά όταν βλέπεις τις φωτογραφίες της, βλέπεις άλλο χρώμα νερά, άλλη οπτική, καθώς είναι τραβηγμένες από ψηλά και γενικώς βλέπεις άλλα..χαχα!
      Α και δεν μου άρεσε επίσης που το νερό ήταν σχεδόν βραστό, λογικό, αν λάβουμε υπόψιν πως είναι κλειστή!

      Διαγραφή
  2. Μαρία μου έχεις απόλυτο δίκιο, δυστυχώς. Όσο για τη Βοϊδοκοιλιά ομολογώ ότι φέτος την πρωτοάκουσα από έναν φίλο και μου κίνησε το ενδιαφέρον...Ελπίζω κάθε μπάνιο μου φέτος να το κάνω και σε άλλη παραλία για να τα μοιραστώ όλα μαζί σας και συγχρόνως να μάθω και εγώ κι άλλες παραλίες της περιοχής μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα δει το σχόλιό σου, καθώς δεν έκανα ανανέωση και σχολίασα παραπάνω!
      Να πας να τη δεις, μην επηρεαστείς από μένα, ίσως αν δε διάβαζα κι άκουγα τόσα να μην απογοητευόμουν κι εγώ τόσο τελικά..απλά την περίμενα αλλιώς!
      Πάντως θέλω να τη δω από ψηλά κι εγώ κι επόμενος στόχος είναι αυτός...τώρα δεν ξέρω αν και πότε θα τον πετύχω βέβαια!

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα, το καταλαβαίνω! Οι φωτογραφίες πολλές φορές ωραιοποιούν τα πράγματα περισσότερο απ' όσο πρέπει. Θα πάω κάποια στιγμή αν προκύψει και θα φροντίσω να τη δω και από ψηλά!

      Διαγραφή