Αναμνήσεις από την Κέρκυρα | Προορισμοί

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016


Χρόνια πολλά σε όλους για τη σημερινή μεγάλη γιορτή! Ακολουθεί μια εξωφρενικά μεγάλη ανάρτηση με πολλές-πολλές φωτογραφίες, που φυσικά, ούτε κατά διάνοια δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν  τις εννέα απίστευτες ημέρες που περάσαμε πέρυσι τον Ιούλιο στην πανέμορφη Κέρκυρα. Αυτή την ανάρτηση σας την είχα υποσχεθεί εδώ και αρκετούς μήνες και τώρα ήρθε η ώρα να την ανεβάσω, γιατί την επόμενη εβδομάδα, οι αναμνήσεις από την Κέρκυρα, θα δώσουν τη θέση τους σε πιο φρέσκες από ένα άλλο Ιόνιο νησί, την Κεφαλονιά!
Ναι, φεύγουμε για 4 μέρες στην Κεφαλονιά, και είμαι κατενθουσιασμένη! Ήταν πραγματικά απρόοπτες αυτές οι μίνι διακοπές και ευτυχώς που βρήκαμε ξενοδοχείο, γιατί τέτοια εποχή ήταν όλα φουλ. Μέχρι, όμως, να μοιραστώ μαζί σας τις νέες μου περιπέτειες, απολαύστε τις φωτογραφίες από την μαγική Κέρκυρα, που λατρέψαμε και δε βλέπουμε την ώρα να ξαναπάμε.
Μείναμε στην γραφική Λευκίμμη, στη νότια πλευρά του νησιού και κάθε μέρα εξορμούσαμε σε όσα περισσότερα μέρη μπορούσαμε. Το πρώτο βράδυ, βρεθήκαμε σε μια τοπική παραδοσιακή γιορτή της Λευκίμμης και απολαύσαμε ένα γνήσιο Κερκυραϊκό γλέντι.

Λευκίμμη
Λευκίμμη
Ανηφορίσαμε φυσικά, πάνω από μία φορές στην πόλη της Κέρκυρας, με τα φρούρια και τα παλιά σπίτια, το διάσημο Ποντικονήσι και τις κρυμμένες γραφικές γωνιές. Εκεί κάναμε τα ψώνια μας και δοκιμάσαμε την παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας, σοφρίτο και παστιτσάδα στην μικρή ταβέρνα "Νίνος".

Παλαιό Φρούριο



Επισκεφθήκαμε το εντυπωσιακό Αχίλλειον, την έπαυλη της Αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ, το οποίο χτίστηκε το 1890. Απερίγραπτης ομορφιάς έργα τέχνης κοσμούσαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του παλατιού. Από το ρομαντικό μπαλκονάκι της πρόσοψης, θαρρούσες πώς θα ανοίξει η πόρτα από λεπτό σε λεπτό, και θα βγει η πριγκίπισσα Σίσυ για ν' απολαύσει τον ελληνικό ήλιο.

Αχίλλειον

Αχίλλειον
Αχίλλειον
Αχίλλειον
Αχίλλειον
Αχίλλειον

Και για το τέλος, σας άφησα τις ονειρεμένες παραλίες του νησιού, που δεν περνάει μέρα που να μη νοσταλγώ. Καταγαλάνα νερά, τοπία που κόβουν την ανάσα και φυσικά αναρίθμητες επιλογές που δεν προλαβαίνεις να εξερευνήσεις ούτε σε ένα μήνα. 
Το μοναδικό Canal d' Amour, στα βορειοδυτικά του νησιού, με τις συναρπαστικές σπηλιές και τα ψηλά βράχια απ' όπου κάναμε απίθανες βουτιές. Λίγο πιο δίπλα το Σιδάρι.
Στα νοτιοδυτικά, η απέραντη αμμώδης παραλία του Χαλικούνα, μια στενή λωρίδα γης, ανάμεσα στη θάλασσα και τη λίμνη Κορισσίων
Η τραγουδισμένη Παλαιοκαστρίτσα, στα δυτικά, όπου την πρώτη φορά που πήγαμε, έβρεχε και δεν είχε σχεδόν καθόλου κόσμο! Εγώ βέβαια, ήμουν η ατρόμητη της παρέας που μπήκε στο νερό και απόλαυσα την θάλασσα σχεδόν πριβέ. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα πόσο τυχερή ήμουν, αφού την επόμενη ημέρα που ξαναπήγαμε ως εκεί, γινόταν "πατείς με, πατώ σε" από τουρίστες!
Τέλος στα βορειοανατολικά η βοτσαλωτή Κασσιόπη, με τους παραμυθένιους κολπίσκους που βλέπουν πεντακάθαρα στα παράλια της γειτονικής Αλβανίας. Εμείς πήγαμε στον πιο μικρό, που δεν ήταν οργανωμένος, αλλά πρόσφερε άπλετη σκιά και χαλάρωση.

Canal d' Amour
Canal d' Amour
Σιδάρι
Χαλικούνας
Χαλικούνας
Λίμνη Κορισσίων
Παλαιοκαστρίτσα
Κασσιόπη
Κασσιόπη
Κασσιόπη
Κασσιόπη
Μακάρι να μπορούσα να ανεβάσω ακόμη περισσότερες φωτογραφίες, γιατί οι ομορφιές της Κέρκυρας είναι πραγματικά αναρίθμητες και δε μπορούν να χωρέσουν σε μία μόνο ανάρτηση. Την επόμενη εβδομάδα, που θα επιτρέψω, ετοιμαστείτε για αφιέρωμα στην Κεφαλονιά (όπου έχω πάει μόνο χειμώνα) και την Ιθάκη που ελπίζουμε να κάνουμε μια βόλτα αυθημερόν.
Αν είστε από την Κεφαλονιά ή την έχετε επισκεφθεί, περιμένω τις προτάσεις και τα μυστικά σας!

Φιλιά πολλά! 
♥Λίνα aka linaaaap♥


1 σχόλιο: