Μαγευτική Ηλεία | Το λιμανάκι στο Παλούκι

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016


 Μετά το μπάνιο μας στο Παλούκι, είπαμε να επισκεφθούμε τη μικρή μαρίνα που βρίσκεται λίγο πιο πέρα. Ένα ήσυχο, απάνεμο λιμανάκι, ιδανικό για χαλαρωτικό ψάρεμα ή απλή καλοκαιρινή βολτίτσα στο ηλιοβασίλεμα. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργια μέρη κοντά στην περιοχή μου, ακόμη κι αν πρόκειται για μικροσκοπικά λιμανάκια για τις βαρκούλες των ντόπιων ψαράδων, απόμερες βραχώδεις παραλίες, ή αναξιοποίητους αρχαιολογικούς χώρους.
Όταν παραμελείς να οργανώσεις από νωρίς μια καλοκαιρινή απόδραση -έστω και τριήμερη- και ξεμένεις στα πάτρια, αυτά παθαίνεις! Αναγκάζεσαι να γίνεις τουρίστας στο τόπο σου, με τη φωτογραφική ανά χείρας και περιπετειώδεις διαθέσεις.
Το καλό είναι ότι η Ηλεία προσφέρεται για τέτοιες εξορμήσεις, γιατί εκτός από μια ατέλειωτη -κυρίως αμμώδη και προσβάσιμη- ακτογραμμή, πάνω από 130 χιλιόμετρα (χονδρικά υπολογισμένη μέσω του Google maps, αφού δε μπόρεσα πουθενά να βρω την πληροφορία- άρα μην το παίρνετε τοις μετρητοίς), έχει πανέμορφα ορεινά τοπία, ποτάμια, λίμνες, δάση, γραφικά χωριά και τεράστιο αρχαιολογικό πλούτο, εκτός φυσικά από την Αρχαία Ολυμπία. 
Όρεξη λοιπόν, να έχουμε, να εξερευνούμε. Και από δω και πέρα, δε θα ξεχνάω να σας παίρνω κι εσάς μαζί μου, για να γνωρίσετε τις ομορφιές του τόπου μου μέσα από το Χωρίς Ειρμό, αν δεν τις ξέρετε ήδη.


Αν έχετε επισκεφθεί ή σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ηλεία, μην ξεχάσετε να μου στείλετε τις εντυπώσεις σας και τις φωτογραφίες που βγάλατε, είτε εδώ σε σχόλιο, είτε στο Facebook, το Instagram, ή το Twitter!
Αυτά από μένα
Φιλάκια
Λίνα aka linaaaap


1 σχόλιο:

  1. Υπέροχη βόλτα μας πήγες!
    Από Ηλεία περάσαμε πέρυσι και σταματήσαμε στη λίμνη Καϊάφα!
    http://mytripssonblog.blogspot.gr/2015/08/blog-post_8.html
    Φιλιά πολλά και καλό Δεκαπενταύγουστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή