Παγωτό μπανάνα-κουμκουάτ | Συνταγές | Γλυκά

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016


Είχα μπανάνες. Είχα γλυκό κουμκουάτ από την Κέρκυρα, που ήθελα να χρησιμοποιήσω σε κάτι δημιουργικό. Είχα πρόσφατα διαβάσει σε αρκετά site, πόσο ωραίο και εύκολο παγωτό κάνουν οι μπανάνες. Δεν υπήρχε, λοιπόν, άλλη δικαιολογία. Ώρα για παγωτό μπανάνα με κουμκουάτ και κομματάκια σοκολάτας (αυτό είναι ένα υλικό με αναγκαιότητα αντίστοιχη του αλατιού στο σπίτι μας, χαχα). Τα υλικά και ο χρόνος που χρειάζονται για τη συνταγή αυτή είναι ελάχιστα και το αποτέλεσμα πλούσιο, δροσιστικό και πάνω απ' όλα υγιεινό.


Υλικά

3 μπανάνες σχετικά ώριμες
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
4-5 κουμκουάτ γλυκό του κουταλιού
1 κουταλιά της σούπας λικέρ κουμκουάτ σε κρέμα ( ή απλό)
τριμμένη κουβερτούρα
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη από την προηγούμενη. Καλό είναι να μην ακουμπούν μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. 
Την επόμενη ημέρα, βάζουμε στο multi τις μπανάνες, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, και το λικέρ. 
Η κρέμα γάλακτος είναι προαιρετική, αλλά μιας και την είχα ανοιγμένη στο ψυγείο, την έβαλα για να δώσω μια πιο πλούσια υφή. 
Όσο για το λικέρ, είναι ένα μυστικό που διάβασα κάπου και μου έκανε εντύπωση. Το αλκοόλ δεν επιτρέπει στο παγωτό να γίνει παγάκι. Είναι σημαντικό ακόμη και στα κανονικά σπιτικά παγωτά, να βάζουμε λίγο από το αγαπημένο μας αλκοολούχο ποτό, για να έχουν πιο κρεμώδη υφή. Το ίδιο κάνει και το μέλι. Ε, εγώ έβαλα και από τα δυο για να είμαι  σίγουρη!
Χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει το μείγμα μας κρέμα. Μπορεί να πάρει αρκετή ώρα, γιατί οι παγωμένες μπανάνες είναι ζόρικες. 
Η κρέμα που θα βγει στο τέλος είναι πολύ αφράτη. Εγώ έριξα μέσα μια χούφτα νιφάδες σοκολάτας και μερικά ψιλοκομμένα κουμκουάτ. Στο τέλος ανακάτεψα και λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνει πιο... μπανανί.  
Μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως ή να το διατηρήσετε στην κατάψυξη. Διακοσμήστε με έξτρα νιφάδες σοκολάτας και φετούλες από το κουμκουάτ.




 Για το τέλος σας άφησα ένα στιγμιότυπο από τη χθεσινή συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, με δυο τεράστιες φωνές, τη Γλυκερία και την Ελένη Βιτάλη. Κάτω από τις διάττουσες Περσίδες, χιλιάδες κόσμου ένωσαν τις φωνές τους σε μια μαγική βραδιά γεμάτη κέφι και ενέργεια, και τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια. Φυσικά, ήμασταν κι εμείς εκεί και περάσαμε τέλεια!


Αυτά από μένα.
Φιλάκια,
Λίνα aka linaaaap


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου