Διακοπές στην Κεφαλονιά | Μέρος 2

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016


Όσες μέρες κι αν έχεις διακοπές, οι ομορφιές της Κεφαλονιάς δεν τελειώνουν τόσο εύκολα. Εμείς που είχαμε μόνο 4 ημέρες, έπρεπε να επισκεφθούμε τουλάχιστον δύο παραλίες την ημέρα για να προλάβουμε να δούμε μερικές μόνο από τις ομορφιές αυτές. Αλλά δεν είναι μόνο οι παραλίες! Η γραφική Αγία Ευφημία, το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο, η παραλία Έμπλυση, αλλά και το εντυπωσιακό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, ακολουθούν στις παρακάτω φωτογραφίες.


Το σπήλαιο της Μελισσάνης, είναι ένα θαύμα της φύσης. που πραγματικά αξίζει να δείτε αν βρεθείτε στην Κεφαλονιά. Η ξενάγηση περιλαμβάνει βαρκάδα μέσα στη λίμνη, διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Όση ζέστη και αν κάνει έξω, μέσα στο σπήλαιο η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη. Η ησυχία που επικρατεί είναι σχεδόν μυστηριακή, ενώ η ηχώ που δημιουργείται ακόμη και με τον παφλασμό των κουπιών του βαρκάρη, κάνει την εμπειρία ακόμη πιο έντονη. Στο κέντρο του σπηλαίου, η οροφή έχει καταρρεύσει εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια και έτσι υπάρχει άνοιγμα που κοιτάζει προς τον ουρανό, ενώ στο εσωτερικό τμήμα υπάρχει ανέπαφος ο θόλος. Σταλακτίκτες και σταλαγμίτες στολίζουν τα τοιχώματα και τους λοφίσκους του σπηλαίου, ενώ στους χώρους του έχουν βρεθεί ευρήματα που αποδεικνύουν ότι εκεί λατρευόταν ο θεός Παν και οι γυναικείες θεότητες Νύμφες. Καθώς προχωρούσαμε με τη βαρκούλα, ένιωθα λες και οι Νύμφες ήταν κρυμμένες πίσω από τους σταλαγμίτες και τα κοιλώματα των βράχων και μας παρακολουθούσαν.  
Λόγω της υψηλής υγρασίας, πολλές από τις φωτογραφίες που έβγαλα με φλας στο βάθος του σπηλαίου, έδειχναν μόνο μια πυκνή ομίχλη, ενώ με γυμνό μάτι τα πάντα ήταν ορατά. Μα εγώ σκέφτηκα, κι αν οι Νύμφες στέλνουν φυσώντας μια μαγική καταχνιά για να μην τις απαθανατίσουν οι φωτογραφικές μηχανές των θνητών, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι;







Για το τέλος σας άφησα την τελευταία παραλία που επισκεφθήκαμε, λίγο πριν πάρουμε το καράβι της επιστροφής. Βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού, κοντά στην τουριστική Σκάλα, και είναι η μόνη αμμώδης παραλία που πήγαμε. Πρόκειται για την παραλία Καμίνια. Πολύ διαφορετική από τις μικρές, βοτσαλωτές ακρογιαλιές που είχαμε συνηθίσει, αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά. Μετά, λοιπόν από τις τελευταίες μας βουτιές, πήραμε το πλοίο από τον Πόρο και αποχαιρετήσαμε την πλανεύτρα Κεφαλονιά. 
Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε να ξαναπάμε οπωσδήποτε, για να ανακαλύψουμε κι άλλες από τις αμέτρητες ομορφιές της. Ένα πολύ θετικό στοιχείο, είναι ότι ενώ η Κεφαλονιά παρέχει όλες τις ανέσεις που μπορεί να ζητήσει ένας τουρίστας, και έχει πολλούς επισκέπτες, δεν είναι αποκλειστικά τουριστικό νησί, επομένως μπορείς να ανακαλύψεις πολλά παρθένα και ήσυχα μέρη.


Μα, δεν ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τα Επτάνησα ακόμα! Αύριο, θα σας ξεναγήσω σε μια απίστευτη διαδρομή στην λατρεμένη μου πλέον Ιθάκη. Μπορεί η βόλτα μας εκεί να κράτησε μόνο μια μέρα, αλλά ήταν αρκετή για έναν δυνατό κεραυνοβόλο έρωτα. Μείνετε συντονισμένοι.
Αυτά από μένα προς το παρόν
Λίνα aka linaaaap


3 σχόλια:

  1. Πράγματι θα είναι ομορφα στην Κεφαλονια .. το έχω ακουσει και απο φιλους που έχεουν παει... και εσύ με τις φωτογραφίες σου μας ξεναγησες στις ομορφιες της. και του χρονου να ξαναπας διακοπες...να περνας όμορφα.. καλο υπόλυπο καλορακι.. φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω, θα συμφωνήσω φυσικά μαζί σου...οι Νύμφες στέλνουν την καταχνιά...:):)
    Δεν είναι υπέροχη η Μελισσάνη?
    Και τα νερά τόσο κρύα και πεντακάθαρα!
    Μια μαγεία, όπως όλη η Κεφαλονιά και όσες φορές και να πας, όσα και να δεις η μαγεία της δε χάνεται ποτέ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πανέμορφη η Κεφαλονιά... έχω όμως πολλά χρόνια να πάω και θέλω να ξαναπάω!
    Χάρηκα που σε βρήκα Λίνα γιατί μου αρέσει πολύ το "Χωρίς Ειρμό".
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή