Νομίζατε ότι είδατε αρκετά φρουτοκοκτέιλ και δροσερά μη αλκοολούχα ποτά από μένα; Ε, κάνατε λάθος. Μετά το φρουτοπάρτι με αρωματισμένο νερό, τα φρουτοπαγάκια, τις γρανίτες και τον μπλε πάγο, συνεχίζω ακάθεκτη, με σπιτική λεμονάδα. Εύκολη και νόστιμη. Στο υγιεινή θα διστάσω λίγο, γιατί έχει αρκετή ζάχαρη, αλλά όπως και να 'χει είναι σίγουρα πιο υγιεινή από αυτή του εμπορίου. Τι λέτε, πάμε να τη φτιάξουμε;
Τι θα χρειαστείτε:
300ml ή γραμμάρια (το ίδιο είναι στην προκειμένη περίπτωση) φρέσκο χυμό λεμονιού περασμένο από ψιλό σουρωτήρι. Εμένα χρειάστηκαν για αυτή την ποσότητα 6 μέτρια λεμόνια.
125ml/gr νερό.
250γρ ζάχαρη.
φύλλα βασιλικού
φλούδα από ένα λεμόνι.
Πώς θα το φτιάξετε:
Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα (προσοχή να έχει όσο λιγότερη λευκή σάρκα γίνεται) σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Δεν ανακατεύουμε, απλά κουνάμε κυκλικά αν θέλουμε την κατσαρόλα για να διαλυθεί πιο γρήγορα η ζάχαρη. Όταν πάρει μια βράση, ρίχνουμε μέσα το φρέσκο χυμό λεμονιού, και τα φύλλα του πιπεράτου βασιλικού και αφήνουμε να πάρει ακόμα μία βράση.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο σε μια άκρη να κρυώσει. Μεταφέρουμε σε μπουκάλι, και βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν έρθει η ώρα να την απολαύσουμε, αραιώνουμε με νερό, απλό ή ανθρακούχο σε αναλογία 3/1 (3 μέρη νερό, 1 λεμονάδα). Αν θέλετε πειραματιστείτε με την αναλογία, εμένα αυτή μου φάνηκε ιδανική.
Το αποτέλεσμα είναι περισσότερο ξινό, παρά γλυκό. Σερβίρετε σε διαφανή ποτήρια με θρυμματισμένο μπλε πάγο, τον οποίο φυσικά, θα έχετε φτιάξει μόνοι σας. Ο τρόπος απλούστατος.
Θα χρειαστείτε:
Νερό
1 τάπερ πλαστικό
2-3 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής ( ή ό,τι άλλο χρώμα θέλετε, απλά το μπλε είναι πιο εντυπωσιακό, γιατί δεν μπορεί να δημιουργηθεί με φυσικούς χυμούς φρούτων, όπως θα μπορούσε το κόκκινο ή το κίτρινο ή ακόμα και το μωβ).
Πώς θα το φτιάξετε:
Απλά παίρνετε ένα τάπερ, γεμίζετε με νερό, αναμιγνύετε μερικές σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και καταψύχετε. Όταν έρθει η ώρα να τον χρησιμοποιήσετε, αφήνετε λίγα λεπτά έξω από την κατάψυξη, βγάζετε την παγοκολώνα από το τάπερ, (ξεφορμάρεται από μόνο του), την τυλίγετε καλά σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και χτυπάτε αλύπητα με τον πλάστη. Ό,τι καλύτερο για τα νεύρα! Δε χρειάζεται να γίνουν πολύ μικρά τα κομμάτια, όσο πιο ακανόνιστα, τόσο το καλύτερο. Αρκεί να χωράνε στα ποτήρια σας.
*Το χρώμα πιθανότατα θα "κάτσει" σε μεγάλο βαθμό στον πάτο του τάπερ, αλλά όταν θρυμματίσετε τον πάγο, τα διαφανή με τα μπλε τμήματα θα αναμιχθούν και θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.
Αν θέλετε να κάνετε τη λεμονάδα σας ροζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό cranberry, όπως προτείνει η βασίλισσα της οικοκυρικής Martha Stewart, ή απλά να προσθέσετε λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, όπως έκανα εγώ. Τελικά, θ' αρχίσω να κυκλοφορώ με χρώμα ζαχαροπλαστικής στην τσάντα μου. Το έχω λιώσει φέτος.
Φιλάκια από μένα
♥ Λίνα aka linaaaap ♥
Ο μπλε πάγος μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σήμερα είναι ό,τι πρέπει για μια λεμονάδα με πάγο!
Φιλιά πολλά!