The breakfast challenge | Μέρα 3 | Το πρωινό του κόμη

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016


Η πρόκληση του πρωινού συνεχίζεται και μετά το χτεσινό φαγοπότι, είπα να φτιάξω κάτι πιο γρήγορο και εύκολο, αλλά εξίσου απολαυστικό. Σάντουιτς Monte Cristo και κρύα σοκολάτα με πραλίνα. Μμμμ, απλά τέλειο. Περιέχει τα πάντα και είναι πολύ πιο γρήγορο στην παρασκευή από το full κλασικό αμερικάνικο πρωινό. Αυτό θα μπορούσα να το κάνω καθημερινή συνήθεια πολύ άνετα. Πάμε να σας πω πώς το έφτιαξα; Δεν υπάρχει πιο εύκολο!

Το σάντουιτς Monte Cristo, είναι μια μάλλον αμερικάνικη παραλλαγή του γαλλικού αντίστοιχου croque-monsieur, που πιθανότατα πρωτοεμφανίστηκε γύρω στα μέσα του 20ου αιώνα στην Καλιφόρνια. Εγώ το φτιάχνω κάπως έτσι:

Θα χρειαστείτε

3 φέτες ψωμί του τοστ
1 αβγό
λίγο αλάτι
ελάχιστο γάλα
2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
2 φέτες κασέρι
λίγη μαγιονέζα
λίγο βούτυρο
λίγο σπορέλαιο

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το αλάτι. Βάζετε το λάδι και το βούτυρο σε τηγάνι να κάψουν. Στήνετε το σάντουιτς. Ψωμί-μαγιονέζα-γαλοπούλα-τυρί. Επαναλαμβάνετε. Τελειώνετε με την τρίτη φέτα ψωμιού. Βουτάτε το σάντουιτς στο μείγμα του αβγού. Βάζετε στο καυτό τηγάνι και ψήνετε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Πανεύκολο;


Για την παγωμένη σοκολάτα θα χρειαστείτε:

4 κουταλιές του γλυκού κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
λίγο ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές του γλυκού πραλίνα
μπόλικα παγάκια

Διαλύετε το κακάο και τη ζάχαρη στο ζεστό νερό. Βάζετε στο μπλέντερ (ή το μούλτι) και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε λίγο-λίγο , τρία δευτερόλεπτα τη φορά, μέχρι να ανακατευτούν όλα και να θρυμματιστεί αρκετά ο πάγος. Μην το παρακάνετε, γιατί θα λιώσει εντελώς πριν προλάβετε να τον βάλετε στο ποτήρι. Σερβίρετε και απολαμβάνετε χαμογελώντας ευτυχισμένοι. Δεν υπάρχει πιο νόστιμο ρόφημα! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Και μην έχετε τύψεις για τις θερμίδες. Εξάλλου είπαμε, το πρωινό πρέπει να είναι και λίγο πλούσιο.
Πάω τώρα σιγά-σιγά, γιατί έχω να σκεφτώ το πρωινό της τέταρτης μέρας. Λέω να το κάνω vegan αυτή τη φορά. Εσείς τι λέτε;
Φιλάκια από μένα
♥ Λίνα aka linaaaap ♥



5 σχόλια:

  1. Γιάμι!!!Φαίνεται πεντανόστιμο! Νομίζω στο τέλος θα του έχωνα και μια ντομάτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιαμι!!! Βρήκα τι θα φτιάξω αύριο το πρωί!! Φαίνεται υπέροχο, μπράβο!! Λατρεύω το πρωινό! Καλά να περνάς φίλη μου! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύυυ και χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Την παγωμένη σοκολάτα ευχαρίστως θα την έπινα όλες τις ώρες της ημέρας!

    Πολύ μου άρεσε η ιδέα για τα πρωινά, διάβασα και όσα είχα χάσει και εντυπωσιάστηκα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή